Over RijswijkBuiten: duurzaam wonen tussen Rijswijk en Delft

RijswijkBuiten is een duurzame woonwijk gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft. Alle woningen en het openbaar gebied in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor groen, water en het klimaat. Zo is de wijk gasloos, worden woningen verwarmd door een energiezuinige warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening ook goed voor de portemonnee.

Centraal gelegen met alle voorzieningen
RijswijkBuiten ligt 'buiten', maar nabij het centrum van Rijswijk en Delft, terwijl Den Haag en Rotterdam goed en snel bereikbaar zijn via de snelwegen A4 en A13. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van Integraal Kindcentrum. Ook verrijst er de komende jaren een gezondheidscentrum, een winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels.

Verbonden met het groen
Parkrijk grenst aan het Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen. Het woongebied wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver.

Veelzijdige woonbuurt
In RijswijkBuiten wordt gebouwd aan een duurzame en inclusieve woonwijk waar het goed wonen is voor iedereen. De wijk is een veelzijdige woonbuurt met diverse woningtypes, zoals eengezinswoningen, appartementen en studio's. Zowel voor (jonge) gezinnen, senioren en andere inwoners met bijzondere woonwensen en/of zorgbehoeften zoals senioren.