20 december 2021
Geplaatst door TeamParkrijkDeBeuken

Het appartementengebouw van De Beuken is gelegen aan de Laan van ’t Haantje in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. De nieuwbouwwijk en dus ook de omgeving van De Beuken wordt in meerdere fasen gebouwd. Hierbij een korte toelichting op de projecten in de nabijheid van de Beuken worden gebouwd.

Appartementen gebouw De Berken en gezondheidscentrum RijswijkBuiten

De Beuken maakt samen met het eveneens 7 etages tellende appartementengebouw De Berken onderdeel uit van nieuwbouwproject De Entree. In De Berken realiseert Vidomes 28 sociale twee- en driekamerappartementen voor senioren met eventueel een zorgbehoefte. Op de begane grond en de eerste verdieping van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek.

Tijdelijke school Parkrijk

Naast appartementengebouw De Beuken is op dit moment de tijdelijke school Parkrijk te vinden. Deze tijdelijke huisvesting blijft tot 2030 in gebruik als school en kinderopvang. Na 2030 wordt deze locatie herontwikkeld. Binnen het huidige bestemmingsplan is de maximale bouwhoogte voor de herontwikkeling van deze locatie 16 meter.

Groene watergang en woningen in de parkzone

De Beuken wordt gebouwd in het verlengde van de groene en waterrijke ‘park-as’ van deelgebied Parkrijk. De watergang en het aangrenzende groen verbinden het Wilhelminapark met deelgebied Parkrijk. In verband met de bouwactiviteiten in de omgeving van de park-as wordt de watergang en het aangrenzende groen op een later moment gerealiseerd.

Direct gelegen aan appartementengebouw De Beuken worden in project De Lanen fase 3 aan weerszijden van de park-as in totaal 18 eengezinswoningen gerealiseerd.

Bedrijventerrein Parkrijk

Aan de overzijde van de Laan van ’t Haantje is een bedrijventerrein te vinden. Dit bedrijventerrein wordt de komende jaren gefaseerd uitgebreid. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/bedrijvenparkrijk

Meer informatie of vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Op www.rijswijkbuiten.nl/projectkaart staan alle projecten vermeld en kunt alle relevante informatie terugvinden.

De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten