7 december 2021
Geplaatst door TeamParkrijkDeBeuken

RijswijkBuiten ligt ‘buiten’, maar wel op nabije afstand van het centrum van Rijswijk en Delft. Maar ook Den Haag en Rotterdam zijn goed en snel bereikbaar via de snelwegen A4 en A13.

Deelgebied Parkrijk
De Beuken wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!
Parkrijk is een veelzijdige woonbuurt met diverse woningtypes zoals eengezinswoningen, appartementen en studio’s. Zowel voor (jonge) gezinnen, senioren en andere inwoners met bijzondere woonwensen en/of zorgbehoeften zoals senioren en woongroepen.  

Voorzieningen
Ook aan voorzieningen is gedacht: zo zijn er in deelgebied Sion inmiddels een basisschool, kinderopvang, gymzaal en een tijdelijk gezondheidscentrum gerealiseerd. In heel de wijk zijn diverse speelplekken te vinden en zowel in de deelgebieden Sion en Parkrijk worden de komende jaren nog meer speelvoorzieningen aangelegd. 

In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in combinatie met een kinderopvang op een tijdelijke locatie (tot 2030) aan de Laan van ‘t Haantje direct naast appartementencomplex De Beuken. En één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk aan de Parelmoervlinderlaan. Ook is in Parkrijk gestart met de bouw van een winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels, dat naar verwachting in 2023 worden opgeleverd. Naast het appartementengebouw van de Beuken wordt er in appartementencomplex De Berken een gezondheidscentrum gerealiseerd dat ook in 2023 wordt opgeleverd. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk, aan de overkant van de Laan van ’t Haantje, een kleinschalig bedrijventerrein te vinden. 

Duurzaam wonen in Parkrijk
RijswijkBuiten is een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaamheid. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo is de wijk gasloos en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. In deelgebied Parkrijk worden de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten een stap verder gebracht. Zo stroomt regenwater via een bovengronds afwatersysteem af naar omliggend water. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water. Ook is er in Parkrijk deelmobiliteit in de vorm van (elektrische) deelauto’s en – fietsen beschikbaar die door bewoners kunnen worden gebruikt. Delen in plaats van bezit is in meerdere opzichten duurzaam en heeft een positief effect op de leefbaarheid van Parkrijk. Kijk voor meer informatie op pagina deelmobiliteit

Meer weten over RijswijkBuiten?
Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten via www.rijswijkbuiten.nl/contact
RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. Op www.rijswijkbuiten.nl/projectenkaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Beuken worden gebouwd, of zijn gerealiseerd.